søndag 3. januar 2010

Jula 2009

Så var jula 2009 unnagjort. Juleforberedelsene gikk greit. Vi fikk bakt og vasket det som trengtes.

Vi bakte rengakake med soyamelk. Det ble ikke noen sukksess. Så neste år lager vi etter vanlig oppskrift. Sigurd var ikke spesielt interessert i ringakaker så det kommer nok ikke til å bli noe savn for han. Han var imidlertid en habil rengakakebaker.

Vi startet julepyntingen dagen før lillejulaften. Det var deilig med en roligere lillejulaften. Jeg slapp å være helt utslitt på julaften i tillegg.

Leddgikta ble skikkelig ille noen dager før jul. Jeg startet da opp på prednisolon og ble så bra at føttene fungerte sånn høvelig i innspurten. Men jeg måtte slutte igjen da nesen og fingeren begynte å verke. Det gikk heldigvis over av seg selv etter noen dager.

Lille plusfrøken skulle komme å være sammen med oss på lillejulaften. Hun kom imidlertid ikke før på kvelden i åtte tiden. Lillemann ble mektig utålmodig etterhvert og ble ganske urolig av å gå å vente på storesøstra. Hun var sammen med oss til kl 16.30 på julaften og fikk spist grøt og åpnet pakkene sine. Hun skulle komme å være mer sammen med oss i jula. Men hun kom ikke før på nyttårsaften i elleve tiden. Hun hadde vært til besteforeldrene sammen med lillesøsteren på 3 år mesteparten av jula i følge henne selv.

Hun hadde pappahelg etter nyttårsaften og det var planen at hun skulle være her til mandag da skolen ikke starter før tirsdag. Men hun hadde nesten ikke sett mammaen sin i jula og ville hjem på søndag for å få litt tid sammen med henne.

På tredje juledag var foreldrene mine, søstra og lille tantefrøken her på julefrokost og julekaffe. Nyttårsaften feiret vi på Rokka 14 sammen med alle Ytternværingene og Korgenværingene bortsett fra LR. Lillefrøkenkjæresten kjørte fram og tilbake så vi fikk nyte øl og vin til maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar